Overblijf - Willemspark School Den Haag

Overblijf

Regels en gang van zaken tijdens het overblijven:
De overblijfmedewerkers begeleiden de kinderen bij het eten, spelen tijdens de pauze. Ze letten erop dat de kinderen eten en dat de pauze op een verantwoorde, veilige manier verloopt. De overblijfkracht is ook het aanspreekpunt voor de kinderen tijdens de pauze.

Als de kinderen overblijven, moeten ze zelf van huis hun eten en drinken meenemen. Wij adviseren dat u uw kind  niet teveel meegeeft, maar gewoon datgene wat uw kind normaal gesproken ook thuis zou eten inclusief een gezonde extra snack. Let op: snoep mag niet tijdens de pauze. De lagere groepen hebben een half uur om te eten en de hogere groepen een kwartier tot 20 minuten.

De kinderen moeten naar buiten als het weer het toelaat.  Zo kunnen ze een frisse neus halen en vooral hun energie kwijtraken. Is het heel slecht weer, dan mogen ze binnen blijven. Er is speelgoed voor binnen- en buitenspelen.

Regels
Tijdens het overblijven gelden dezelfde regels als tijdens normale schooluren. We behandelen elkaar met wederzijds respect. De drie basisregels gelden ook tijdens het overblijven:
1. Voor groot en klein zullen we aardig zijn.
2. We zullen goed voor de spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen.
3. In de school is het een wandelgebied en buiten hoeft dat lekker niet.

Eventuele problemen
Mocht er tijdens het overblijven met een of meerdere leerlingen een probleem ontstaan, treft de overblijfkracht in eerste instantie zelf een maatregel. Zo nodig worden de overblijfcoördinator, de betreffende leerkracht en de ouders ingeschakeld.
Goede communicatie met de ouders/ verzorgers en de school is hierbij heel belangrijk.  Om ervoor te zorgen dat de overblijf goed bereikbaar is, kunt u Roshni Anoep(overblijfcoördinator) altijd bereiken via email: willemsparkdhTSO@gmail.com. Op schooldagen is zij via whatsapp en sms bereikbaar tussen 9:00 en 16:00 uur en telefonisch van 19:00-21:00 uur via 06-29447002.

Overblijfbijdrage
Het tarief voor een heel schooljaar overblijven (10 maanden) is € 150,00 per kind. Aan het begin van een nieuw schooljaar ontvangt u als ouder een betaalverzoek via Schoolkassa waarmee handig digitaal betaald kan worden. Het is mogelijk om het bedrag in termijnen te betalen.